Браник аутомобила

- 2021-12-08-

Предњи и задњи крај аутомобила опремљени су браницима, који не само да имају декоративне функције, већ су, што је још важније, сигурносни уређаји који апсорбују и ублажавају спољашње ударе, штите каросерију и штите тело и путнике.

 

Пре много година, предњи и задњи браници аутомобила су углавном били направљени од металних материјала. Челик канала у облику слова У је избушен од челичних плоча дебљине веће од 3 мм, а површинска обрада је хромирана. Био је закован или заварен са шинама оквира и упоређен са каросеријом. Чини се да је велики зазор додатни део који изгледа веома ружно.

 

Са развојем аутомобилске индустрије и масовном применом инжењерске пластике у аутомобилској индустрији, аутомобилски браници, као важан безбедносни уређај, такође су кренули на пут иновација. У овом тренутку, предњи и задњи браници аутомобила не само да морају да одржавају првобитну заштитну функцију, већ и да теже хармонији и јединству са обликом каросерије и да теже сопственој лаганој тежини. Предњи и задњи браници аутомобила су направљени од пластике, а зову се пластични браници.

 

Спољна плоча и тампон материјал су направљени од пластике, а попречна греда је утиснута хладно ваљаним лимом дебљине око 1,5 мм да би се формирао жлеб у облику слова У; спољна плоча и тампон материјал су причвршћени за попречну греду, а попречна греда и уздужна греда оквира могу бити спојени завртњима у било ком тренутку. Раставите га. Пластика која се користи у овом пластичном бранику је углавном направљена од две врсте материјала, полиестера и полипропилена, и направљена је одбризгање.На пример, браник Пеугеота ​​405 је направљен од материјала на бази полиестера и направљен је реакционим бризгањем. Браници Фолксвагеновог Аудија 100, Голфа, Шангајског Сантане, Тјанђинског Ксијалија и других модела израђени су од полипропилена бризгањем. У иностранству постоји и врста пластике која се зове серија поликарбоната, која се инфилтрира у компоненте легуре и усваја методу бризгања легуре. Обрађени браник не само да има високу чврстоћу и крутост, већ има и предност што је заварљив и има добре перформансе премаза. Све више употребе у аутомобилима.

 

Геометријски облик браника не само да треба да узме у обзир његову конзистентност са обликом целог возила како би се обезбедила естетика, већ и да задовољи механичке карактеристике и карактеристике апсорпције енергије како би се обезбедила апсорпција удара и опуштање током удара, као што је приказано на следећој слици.

 

Браник има функције безбедносне заштите, декорације возила и побољшања аеродинамичких карактеристика возила. Са безбедносне тачке гледишта, аутомобил може да игра улогу тампон-а када се догоди судар при малој брзини, штитећи предње и задње каросерије аутомобила; може имати одређену улогу у заштити пешака када се догоди незгода са пешаком. Са становишта изгледа, он је декоративан и постао је важан део украшавања изгледа аутомобила; у исто време, браник аутомобила такође има одређени аеродинамички ефекат.

Укратко, након разумевања релевантних компоненти аутомобилских браника, знамо да је осигурање аутомобила направљено од пластичног материјала и да користи пластично бризгање. Сунбригхт технологија има природну предност у бризгању, било да су калупи за бризгање или делови за бризгање ваш најбољи избор. Добродошли на ваш упит.


Веза за ауто делове за бризгање пластике је као у наставку за вашу референцу.

Ауто делови за убризгавање пластике