Колико знате о техничким захтевима за машинску обраду делова?

- 2021-11-30-

Машинска обрада је скраћеница од механичке обраде која се односи на технологију обраде уклањања материјала кроз прецизну механичку обраду. Основни посао машинске обраде је остваривање префињене обраде сировина путем алатних машина. Машинска обрада се дели на ручну обраду и обраду нумеричком контролом према различитим методама обраде. Хајде да учимо и разумемо заједно у океану знања.


Захтеви за контурну обраду делова су следећи.

1. Неозначена толеранција облика треба да испуни захтеве ГБ1184-80.

2. Дозвољено одступање димензије неозначене дужине је ±0,5 мм.

3. Нема полупречника угла Р5.

4. Све непопуњене ивице су Ц2.

5. Оштар угао је туп.

6. Оштра ивица је тупа, а неравнине и блиц су уклоњени.



Захтеви за површинску обраду делова су следећи.

1. На површини обраде делова не би требало бити огреботина, абразија и других недостатака који оштећују површину делова.

2. Површина обрађеног конца не сме имати недостатке као што су црна кожа, избочине, насумичне копче и неравнине. Пре фарбања површине свих челичних делова које је потребно фарбати, потребно је уклонити рђу, оксидни каменац, маст, прашину, земљу, со и прљавштину.

3. Пре уклањања рђе, користите органске раствараче, лужину, емулгатор, пару, итд. да бисте уклонили масноћу и прљавштину са површине челичних делова.

4. Временски интервал између површине коју треба премазати пескарењем или ручним уклањањем рђе и прајмера не би требало да буде дужи од 6х.

5. Површине делова закивања који су у контакту једни са другима морају бити обојене бојом против рђе дебљине 30-40И¼м пре спајања. Ивице преклопа треба запечатити бојом, китом или лепком. Прајмер оштећен обрадом или заваривањем мора се префарбати.



Захтеви за термичку обраду делова су наведени у наставку.

1. Након гашења и темперирања, ХРЦ50и½ж55.

2. Средњи угљенични челик: делови од 45 или 40Цр су подвргнути високофреквентном гашењу, каљени на 350и½ж370а„ƒ, ХРЦ40и½ж45.

3. Дубина карбуризације је 0,3 мм.

4. Спровести третман старења на високој температури.



Захтеви техничких захтева за прецизну машинску обраду су следећи.

1. Готове делове не треба постављати директно на земљу када се постављају, а потребно је предузети мере подршке и заштите.

2. Обрађена површина не сме да има недостатке као што су рђа, избочине и огреботине које утичу на перформансе, живот или изглед.

3. Површина обрађена ваљањем не сме се љуштити након ваљања.

4. На површини делова након топлотне обраде у завршном процесу не би требало бити оксидне скале. Готове спојене површине и површине зуба не треба жарити.



Захтеви за заптивање делова су наведени у наставку.

1. Све заптивке морају бити натопљене уљем пре склапања.

2. Строго проверите и уклоните оштре углове, неравнине и стране предмете који су остали током обраде делова пре монтаже. Уверите се да заптивка није изгребана када је инсталирана.

3. Након лепљења, уклоните вишак лепка који истиче.



Захтеви техничких захтева за Геар су следећи.

1. Након што се зупчаник састави, контактне тачке и зазор површине зуба треба да испуњавају захтеве ГБ10095 и ГБ11365.

2. Референтна крајња површина зупчаника (пужног зупчаника) и рамена осовине (или крајња површина чауре за позиционирање) треба да се уклапају заједно и не могу се проверити помоћу мерача 0,05 мм. И треба да обезбеди захтеве вертикалности референтне чеоне стране зупчаника и осе.

3. Спојна површина мењача и поклопца треба да буду у добром контакту.



Ако су вам потребни неки прецизни делови за машинску обраду, Сунбригхт Тецхнологи је ваш најбољи избор. Ми смо професионални произвођач машинских делова. Наш производ за прецизне делове за машинску обраду је за вашу референцу.



ЦНЦ прецизна медицинска опрема Метални делови

Обрада метала Ваздушни делови Обрада метала Ваздушни делови


-----------------------------------КРАЈ-------------- -------------------------------------