Утицај ЦНЦ прецизне обраде

- 2021-11-09-

Контрола отворене петље заЦНЦ прецизна обрада: режим управљања без уређаја за повратну информацију о положају. Тачност обраде је углавном око 0,02-0,05 мм.

Контрола полузатворене петљеЦНЦ прецизна обрада: то значи да је уређај за детекцију угаоног померања инсталиран на оси серво серво мотора отворене петље, који индиректно детектује померање покретних делова детекцијом угла ротације серво мотора, враћа се назад на компаратор НЦ. уређај, упоређује га са улазном командом и контролише покретне делове са разликом. Тачност обраде је углавном око 0,01-0,02 мм.

Контрола затворене петље заЦНЦ прецизна обрада: то је директан линеарни или ротациони уређај за детекцију на одговарајућој позицији завршног покретног дела алатне машине, који директно измерену вредност помака или угаоног помака враћа компаратору НЦ уређаја ради упоређивања са помаком улазне команде, и користи разлику за контролу покретног дела, тако да се покретни део креће стриктно према стварном померању. Тачност обраде је углавном око 0,002-0,01 мм.